Larmassistans Östergötland

Ungdomsgruppen

– för ett hållbart samhälle

Ungdomsgruppen

– ge dig själv en andra chans

I vårt arbete ser vi alltför många ungdomar som hamnat snett och tappat fotfästet i samhället. Är du en av dem? Har du hamnat i dåligt sällskap, börjat missbruka alkohol och droger? Eller helt enkelt förlorat motivationen för att studera och arbeta? Kanske är ungdomsgruppen något för dig? Läs vidare får du se!

Som en del i vårt arbete för social hållbarhet har vi startat Ungdomsgruppen. Det är för att ge dig som glidit snett en andra chans. Så att du kan ta dig ur den situation du befinner dig i. Och komma tillbaka till samhället.

Social inkludering

Vi brukar inte slänga oss med tjusiga begrepp som social inkludering, men just i det här fallet är det viktigt för att vi ska bli sökbara på Google. Men för att göra det lite mer begripligt handlar social inkludering om att skapa ett samhälle där alla har möjlighet att utvecklas och känna sig delaktiga.

Det handlar om att motverka diskriminering. Och att man inte stänger ute grupper som har svårt att göra sin röst hörd. Vi vill bidra till ett socialt hållbart samhälle, där du får möjlighet att utvecklas och må bra. Just därför har vi skapat Ungdomsgruppen, som är en viktig del av i vårt arbete för social hållbarhet.

Ungdomsgruppen – social hållbarhet i praktiken

Så här är det; som väktare förväntas vi hålla ordning och reda ute på gatorna. Men vi möter allt för många trasiga ungdomar för att sova gott om natten. Vi tror inte på att ”slå ner buset” utan vi är övertygade om att vi också måste hitta orsaken till det. Och det gör vi bland annat genom att erbjuda en plats i Ungdomsgruppen.

Som medlem i Ungdomsgruppen får du under ett år göra praktik hos oss på Larmassistans. Du får en väktare som handledare, som du följer med på dagliga uppdrag. Det innebär att du får uppleva en del hemskheter. Men också härliga stunder då vi lyckas avstyra våldsamheter och kriminalitet.

Om du är klok så greppar du den chansen nu.

Våra krav på dig

För att delta i Ungdomsgruppen måste du vara drogfri. Du får heller inte hålla på med någon som helst brottslighet. Gör du ett enda misstag är det faktiskt kört. Under praktikåret förväntar vi oss respekt, att du passar tiderna, att du visar intresse. Och att du lär dig längs vägen. Gör du det, och vi trivs med varandra efter ett år tillsammans, kommer vi erbjuda dig en anställning hos oss. Fatta!

För många ungdomar blir det här vändpunkten i livet. Tänk dig själv. Ett liv utan droger. Utan kriminalitet. Och med en fast lön. Du kommer bygga självförtroende och självkänsla. Du kommer bygga din framtid. Här hos oss.

Vad säger du? Vi väntar på ditt samtal. Ring idag!