Larmassistans Östergötland

Ert lokala bevakningsföretag

Rondbevakning

När ordinarie verksamhet hos er avslutas för dagen tar vi över ansvaret för säkerheten på ert företag.

Väktarens grunduppgifter är att under bevakningstiden genom rondering söka, hindra brand och vattenskadors uppkomst och utbredning samt stöld, inbrott, skadegörelse samt obehörigt tillträde. Vi arbetar även förebyggande med enklare tillsyns ronderingar. All vår personal har mycket god kännedom om området och som snabbt kan bedöma vilka insatser och åtgärder som situationen kräver.

Tillsynen hos en kund kan vara mer eller mindre omfattande och bygger på den riskanalys som vi tidigare upprättade tillsammans med kunden.

Vårt gemensamma mål är att efter kundens behov skapa en effektiv säkerhet och en trygg arbetsplats till ett rimligt pris.

I bevakningsinstruktionen som upprättas i samråd med kunden framgår det detaljerat om vad som ingår i ronden. Vi utför även akuta åtgärder så som vattenläckage, glastäckningar med mera. Vi kan även erbjuda en kombination av väktartillsyn, larmcentral och teknisk bevakning via underleverantör.

Välkommen att kontakta oss för vidare diskussion runt just era behov!

Stationär bevakning

Ditt företag kan ha en eller flera egna väktare stationerade som utför ett företagsanpassat service- och säkerhetsarbete. Samt även för akuta insatser så som brandbevakning åt företag eller försäkringsbolag.

Bevakningen skräddarsys utifrån företagets önskemål och behov och består ofta av flera olika tjänster som kombineras till en helhetslösning. Den stationära väktaren kan också fungera som receptionsväktare, där gäster och besökare tas emot av en om ert företag kunnig person med en gedigen säkerhetsutbildning

Vi kan ta hand om det mesta, med den stationära bevakningen som grund kan vi tillgodose kundens behov av säkerhet, driftsövervakning och även brandskydd. Eventuella larmanläggningar kan kopplas till den stationära väktaren där den välutbildade väktaren från oss vidarebefordrar larmen till rätt instans.

Ordningshållning

Vissa miljöer dit allmänheten har tillträde kan bevakning med ordningsvakter användas. Vi arbetar på event såsom konserter, matcher och i restaurangmiljö, och vi samarbetar med bland annat Kårservice Östergötland och IFK Norrköping. Vi arbetar som bar- och krogvärdar, ordningsvakter, och visitatörer.

Ordningsvaktens huvuduppgift är att upprätthålla ordning genom att tala tillrätta, avvisa, avlägsna eller omhänderta störande personer inom uppdragsområdet. LA:s ordningsvakter använder främst diplomati och social kompetens för att på ett smidigt sätt lösa uppkomna problem utan onödiga konflikter. Våra ordningsvakter har hög servicekänsla, det är deras främsta uppgift är att skapa en trygg närmiljö där kunder och anställda trivs.

Om olyckan är framme har våra ordningsvakter utbildning i akutsjukvård, LABC, HLR och DHLR.